Zamiast kupować gotowe mieszanki przypraw warto mieć w domu mieszanki zrobione samodzielnie. Dzięki temu zawsze wiecie co jest w składzie, no i możecie je dowolnie modyfikować :). Jeżeli natomiast decydujecie się na kupowanie gotowych dokładnie sprawdzajcie skład. Wybierajcie tylko te naturalne i bez dodatku soli.
Dziś dla Was przygotowałam przepisy na przyprawy z kilku krajów świata.
Meksykańska - pasująca do pikantnych sosów, chili con carne i salsy.
Amerykańska - pasująca do dań z ryżu i aromatyzowania delikatnych w smaku mięs.
Chińska - pasuje do mięsnych dań z woka oraz do kaczki po seczuańsku.
Włoska - pasuje do grzanek, sosu pomidorowego, sałatek, ciasta na pizzę i spaghetti.
Tajska - pasuje do większości tajskich potraw. Lepsza w połączeniu z sosem rybnym i mlekiem kokosowym.
Pochwalcie się swoimi mieszankami przypraw :)
Pozdrawiam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz