Podziel się:

poniedziałek, 30 marca 2015

Przyprawy świata



Zamiast kupować gotowe mieszanki przypraw warto mieć w domu mieszanki zrobione samodzielnie. Dzięki temu zawsze wiecie co jest w składzie, no i możecie je dowolnie modyfikować :). Jeżeli natomiast decydujecie się na kupowanie gotowych dokładnie sprawdzajcie skład. Wybierajcie tylko te naturalne i bez dodatku soli.
Dziś dla Was przygotowałam przepisy na przyprawy z kilku krajów świata. 



Meksykańska - pasująca do pikantnych sosów, chili con carne i salsy.







Prowansalska - pasująca do sosów sałatkowych, dań z jajek, marynat i sosu pomidorowego.










Amerykańska - pasująca do dań z ryżu i aromatyzowania delikatnych w smaku mięs.






Chińska - pasuje do mięsnych dań z woka oraz do kaczki po seczuańsku.







Włoska - pasuje do grzanek, sosu pomidorowego, sałatek, ciasta na pizzę i spaghetti.







Tajska - pasuje do większości tajskich potraw. Lepsza w połączeniu z sosem rybnym i mlekiem kokosowym.






 Pochwalcie się swoimi mieszankami przypraw :)

Pozdrawiam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz